Ontwerper Uitgelicht

Carlo Catellani

De in 1960 geboren ontwerper is eigenaar van het bekende designlabel Catellani & Smith. De naam doet vermoeden dat het een samenwerking is met een andere designer genaamd ‘Smith’, maar niets is minder waar. Carlo Catellani heeft een liefde voor paarden, en Smith was zijn favoriete paard. Als een eerbetoon aan dit bijzondere paard is de naam Catellani & Smith ontstaan.

De meeste ontwerpers hebben een typerende eigen stijl. De ontwerpen van Catellani zijn juist heel afwisselend. Zijn grootste inspiratiebron is het werken met verschillende materialen. Dit maakt hem tot een van de meest vooruitstrevende en inspirerende ontwerpers van dit moment. De collectie waar hij in 1995 wereldberoemd mee werd, is de collectie Luci Dóro, geïnspireerd op de maan. De opeenvolgende jaren kwam hij met diverse series o.a. Out Collection, Postkrisi en Eco-Logic Light.

Op de bekendste lichtbeurs de Euroluce in Milaan, is zijn stand een van de drukst bezochte door vakmensen en pers. Op onze website vindt u een filmpje van Catellani. Hierin ziet u een impressie van het merk Catellani & Smith ingesproken door de flamboyante Italiaanse ontwerper Carlo Catellani zelf.

Doe het licht uit lightswitch